Forboldspillets oprindelse i Bjerringbro fortaber sig til en tid, da der endnu ikke blev skrevet forboldhistorie, og endnu inden man dannede foreninger eller klubber. Det startede formodentlig med nogle drenges spark til en bold lavet af klude eller gummi.

 

Fodbold i Bjeeringbro blev omkrign 1914 organiseret i fodboldklubben Bjerringbro TRIO, der blev opløst sidst i 20'erne på grund af en mindre gæld til JBU. Efter nogle få år blev fodbolden dog igen organiseret i en klub, da Bjerringbro TRIO af 1931 blev stiftet. Efter et år blev klubbens navn ændret til Bjerringbro Sports Klub - populært kaldet BSK. Ved den lejlighed arvede man fodboldbanen på Heden efter TRIO af 1931. Der bleev også spillet bold hos en lokal vognmand, og en mark hos en gårdmand blev også benyttet. Det var dog ikke ideelle steder, så arbejdet gik i gang med at finde en fast idrætsplads - den den plads, vi alle kender idag.

 

Ved hjælp af byens borgere, som tog godt imod indsamlere, lykkedes det klubben at få indsamlet omkring 1000 kr af de 4500 kroner  som købesummen var for jorden på det tidspunkt. Herefter kunne det grove arbejde gå igang, og adskillige frivillige og sportsfolk deltog i arbejdet med at planere banen med skovle og spader. Det var et kæmpe arbejde, men i efteråret 1934 blev man færdig, og banen kunne herefter blive tilsået. Selve tromlingen af banerne foregik med en stor betontromle - trukket af fodboldklubbens unge, raske og stærke mænd.

 

BSK eksisterede indtil 2. februar 1959, hvor Bjerringbro Idrætsforening, i daglig tale BiF blev stiftet. BiF var en sammenslutning af Bjerringbro Sports Klub, Bjerringbro Badminton Klub og Sønderbro Idrætsforening.

 

I rigtig mange år drejede fodboldklubben sig kun om drenge- og herrefodbold, men i 1970 blev den første damekamp spillet på Bjerringbro stadion. Det var Bjerringbro-damernes første kamp efter få ganges træning og de stod i store dele af kampen uforstående overfor de hurtige Viborg-spillere. I tiden fremover skalle det dog vise sig, at damerne fik en god forståelse for den lille bold og gik fra storsejr til storsejr.

Copyright © 2017. All Rights Reserved.

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account