Om Æresmedlem Andreas Rasmussen

 

Når snakken falder på formænd, kommer man ikke udne om klubbens første; Andreas Rasmussen - eller Dres i daglig tale.

Han var i den grad med til at gøre klubben til hvad den er idag. Dres var blandt alle i Bjerringbro kendt for sit store engagement i BiF. Tilbage i 1959 var han med til at stifte klubben og blev på det tidspunkt valgt til formand - en post han bestred i adskillige år. En aften i fodboldklubben uden Dres var utænkelig. Der var altid en spiller han lige skulle kigge ud, en træner han lige ville give en hånd eller andre gøremål, som syntes at fange hans opmærksomhed. Det betød, at adskillige madpakker blev indtaget i og omkring banerne på stadion.

 

Dres var gennem årene i BiF: formand, ungdomsudvaglsformand, menigt medlem af bestyrelsen, menigt medlem af ungdomsudvalget, konsulent for ungdomsudvalget, træner/leder på forskellige hold, assistent på fodboldskole, hjælper ved utallige aktiviteter og arrangementer samt planlægger af rejser og træningslejre.

 

JBU's region 2 uddeler hvert år en pokal skænket af Dres til en træner/leder, som har udført et stort stykke arbejde i forbindelse med fodboldungdommen i Region 2. Desuden har Dres skænket en kammeratskabspokal til BiF, der hveret år uddeles til en ungdomsspiller, som i stor grad går foran og hjælper sine holdkammerater.

 

Og netop ungdomsspillere var Dres i mange år med til at præge i både Bjerringbro og i hele Jylland, idet han blev ungdomskonsulent for JBU og stod i spidsen for holdudtagelse til udvalgte hold. Senere kom han til at stå i spidsen ofr den danske afdeling af Euro-sporting - en forening Dres var med til at stifte, og som sender unge fodboldspillere på udveksling rundt om i Europa.

 

i 1996 indstillede BiF Fodbold Dres til JBU's guldnål, hvilken han blev tildelt. I årenes løb modtog Dres adskillige andre priser for sit store arbejde. Bl.a. skal nævnes lederpris fra Bjerringbro kommune, lederpris fra Bjerringbro Idrætspark, Poul Harris Fellow ordenen, Silkeborg IF's hædersnål. Han var desuden æresmedlem i Euro-sporting.

 

Da Dres i 2004 døde skrev JBU følgende på deres hjemmeside:

Jysk Fodbold har mistet en af sine store profiler. Den tidligere JBU- og Bjerringbro IF-leder blev 85 år
 
Fodboldlederen Andreas Rasmussen, Bjerringbro, er død 85 år gammel.
 
Ud over en imponerende lederindsats for sin klub, Bjerringbro IF, sad Andreas Rasmussen gennem 22 år i JBU’s ungdomsudvalg. Han trådte ind i udvalget i 1962 og trak sig tilbage i 1984. Herudover fungerede han periodevis som holdleder for JBU’s unionshold.
 
Andreas Rasmussen var i begyndelsen af 1960´erne et usædvanligt og opsigtsvækkende valg til en plads i JBU’s ungdomsudvalg, fordi han repræsenterede en mindre jysk klub.
 
Andreas Rasmussen modtog jysk fodbolds største personlige hæder, JBU’s Guldnål i 1997, og han forblev til det sidste en flittig gæst på JBU’s årsmøder, ligesom han var et engageret medlem af JBU’s Veteranklub.
 
Bjerringbro-lederen har også lagt navn til Andreas Rasmussens Ungdomslederpokal, som hvert år uddeles på JBU Region 2’s årsmøde.
 
Andreas Rasmussen vil blive husket og savnet i JBU.
 
/MDL

 

 

Af: Mads D. Larsen

 

 

 

 

 

22. december 2004, 01:41
 

Copyright © 2017. All Rights Reserved.

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account